• Novinky

          • Zážitkové vyučovanie

          • 5. 3. 2022
          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zážitkové vyučovanie.

            Vďaka projektu Prepojenie stredoškolského vzdelávania s praxou realizovanému prostredníctvom Ministerstva školstva SR majú naši žiaci k dispozícii nielen plne zariadené priestory, ale aj suroviny, na ktoré sa nemusia ich rodičia skladať a ktoré financujeme s 5 percentnou spoluúčasťou, na ktorú nám poukazuje zriaďovateľ školy ADVENTIM n.o. finančné prostriedky, ktoré získava z 2 % daní od dobrých ľudí. Žiaci pod vedením úžasných pedagogických a odborných zamestnancov napredujú nielen na odbornom výcviku, ale aj vo voľnom čase v skole a ešte si aj naplnia brušká dobrotami 👌👩‍🎓👨‍🎓 A Középiskolai oktatás összekapcsolása a gyakorlattal projektnek köszönhetően tanulóinknak nemcsak teljes körűen berendezett helyiségek állnak rendelkezésükre, hanem az alapanyagok is, amit 5%-os önrészből finanszírozunk, köszönhetően az adó 2 %-ának, amit jó emberek ajánlanak fel az ADVENTIM részére. Kiváló pedagógusaink vezetésével tanulóink nemcsak a szakmai gyakorlat keretein belül, hanem szabadidejükben is a képeken látható finomságok készítésével foglalatoskodnak, s közben a kóstolás is belefér 👌👩‍🎓👨‍🎓

          • Workshop

          • 5. 3. 2022
          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Workshop.

            Úžasný workshop pod vedením našej PhDr. Dóriky Pázmanyovej 🍎🍐 Zapojila sa úplne celá škola, všetci učitelia aj žiaci. Pochutnali sme si na bublaninách od našej Andrey Kántor a pizze 🍕🍕🍕boli určené žiakom 🍀 Szuper workshop PhDr. Pázmány Dóri vezetésével 🍎🍐 Az egész iskola bekapcsolódott, minden pedagógus és diák egyaránt. Közben Kántor Andrea sütijét is megkóstoltuk, és a pizzázás sem maradhatott el 🍕🍕🍕

          • Moderné trendy

          • 5. 3. 2022
          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Moderné trendy.

            Sledujeme nové, moderné trendy v oblasti výživy a zdravého stravovania vo voľnočasových aktivitách školy a zapájajú sa všetci žiaci aj učitelia. 🌱Vďaka pani Mgr. Beáte Wiedermann a firme Pharm Green sme mohli ochutnať produkty mikrozeleniny, ktoré sme dostali sponzorsky, za čo veľmi pekne ďakujeme. https://www.facebook.com/PharmGreen-228528249153811 ☝️Našim cieľom je, aby žiaci získali čo najviac vedomostí a zručností počas teoretického a praktického vyučovania a počas voľnočasových aktivít, aby sa následne ihneď po skončení našej školy uplatnili na trhu práce vo vyštudovaných odboroch Figyelemmel kísérjük a modern trendeket az egészséges táplálkozás területén, a szabadidős tevékenységek által tanulóink és tanáraink is aktívan bekapcsolódnak. Mgr.Wiedermann Beátának és a Pharm Greennek köszönhetően, sponzori ajándékként mikrozöldségeket kóstolhattunk, amit nagyon szépen köszönünk. Céljaink közt szerepel, hogy tanulóink minél több tudást és készséget sajátítsanak el az elméleti, gyakorlati oktatás, valamint a szabadidős tevékenységek során is, hogy az iskola sikeres abszolválását követően a kitanult szakmájukban azonnal el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon.

          • Nový odbor - Új szakirányzat

          • 26. 5. 2021
          • 6468 F pomocník v kuchyni - konyhai kisegítő

            SK

            Súkromná stredná odborná škola škola ADVENTIM - Magán Szakközépiskola ADVENTIM oznamuje, že od 1.septembra 2021 otvára 2 - ročné štúdium v učebnom odbore 6468 F pomocník v kuchyni určené absolventom základnej školy, ktorí neukončili nižšie stredné vzdelanie. Popri štúdiu v uvedenom odbore môžu žiaci absolvovať aj kurz na získanie nižšieho stredného vzdelania.

             

            HU

            A dunaszerdahelyi Magán Szakközépiskola ADVENTIM értesíti az érdeklődőket, hogy 2021.szeptember 1 - jétől 6468 F konyhai kisegítő tanulmányi szakot nyit azoknak, akik nem szerezték meg az alapiskolai végzettséget. A kétéves tanulmány során lehetőség nyílik a szakmai képzés mellett az alapiskolai végzettség megszerzésére is.

          • Krízový plán dištančného vzdelávania

          • 11. 10. 2020
          • Krízový plán dištančného vzdelávania

            Krízový plán dištančného vzdelávania

             

            1.V prípade, že nie je možné pre celú školu alebo jednotlivé triedy zabezpečiť prezenčné vyučovanie, realizuje sa vyučovanie dištančnou formou.

            2. O začiatku dištančného vzdelávania rozhodne riaditeľka školy a oznámi ho všetkým žiakom aj pedagogickým zamestnancom prostredníctvom webovej stránky a oficiálneho účtu školy na sociálnych sieťach.

            3. Podľa dĺžky trvania sa dištančné vzdelávanie realizuje v rôznych variantoch:

            • vyučovania sa nezúčastňuje iba niekoľko žiakov v triede: postupuje sa rovnako,  ako keď je žiak krátkodobo chorý
            • ak sa vyučovania krátkodobo (max 1 týždeň) nezúčastňuje 1 alebo 2 triedy : zadávajú sa jednorazové zadania, ktoré sa vyhodnotia po návrate do školy
            • ak sa vyučovania nezúčastňuje viac tried po dobu viac ako 1 týždeň- realizuje sa dištančné vzdelávanie v plnom režime

            4. Dištančná forma vzdelávania prebieha formou elektronickej komunikácie žiakov s pedagogickými zamestnancami školy nasledujúcimi formami:

            • prostredníctvom aplikácie skype
            • prostredníctvom sociálnych sietí
            • prostredníctvom emailovej komunikácie

             

            5.Učiteľ najskôr overí možnosti spolupráce so žiakmi a následne ju s nimi dohodne.

            6. Učitelia jednotlivých predmetov budú zadávať žiakom úlohy (približne podľa platného rozvrhu hodín) v primeranom rozsahu a primeranej náročnosti s určením presného termínu na preštudovanie/vypracovanie:

            • nové učivo na samoštúdium (napr. študijné texty, prezentácie, …),
            • úlohy na precvičenie učiva,
            • zadania na overenie pochopenia učiva (testy, ...),
            • projekty na samostatnú prácu.

            7. Žiak môže požiadať vyučujúceho o individuálnu konzultáciu.

            8. Učiteľ dodržiava požiadavku primeranosti.

            9. Zadávanie učiva a úloh:

            • Každý učiteľ pošle žiakom naraz učebný materiál v rozsahu, ktorý zodpovedá jednej vyučovacej hodine.
            • Ak chce učiteľ k učebnému materiálu pridať aj pracovný list, zohľadní reálny čas, ktorý je potrebný na jeho vypracovanie.
            • Žiakom je potrebné dať na vypracovanie zadaných úloh dostatočný čas.

            10. Učitelia zadávajú žiakom úlohy v pracovných dňoch v čase od 8.00 do 14.00 hod.

            11. Žiaci sú povinní komunikovať s učiteľmi a rešpektovať ich pokyny. Sú povinní študovať zaslané materiály, vypracovať zadania, posielať učiteľom výsledky riešení a podobne.

            12. Učiteľ poskytne žiakom primeranú spätnú väzbu vo forme slovného zhodnotenia alebo jednoduchých vopred dohodnutých emotikonov. Zvláštnu starostlivosť venuje žiakom so ŠVVP.

            13. Triedni učitelia sú povinní monitorovať stav dištančnej formy vzdelávania vo svojej triede, komunikovať, spolupracovať  s ostatnými vyučujúcimi a v rámci možností riešiť problémy spoločne.

            14. V prípade neodkladných problémov týkajúcich sa vzdelávania sú žiaci povinní kontaktovať svojho triedneho učiteľa, resp. konkrétneho vyučujúceho.

            15. Žiaka, ktorý nereaguje na dištančné vzdelávanie, je potrebné kontaktovať a zistiť príčinu. V prípade, že žiak nemá prístup k internetu, odporúčame využiť telefonický kontakt, resp. SMS aspoň pre zadania úloh.

            16. Žiaci aj učitelia  sú povinní každý deň kontrolovať svoju emailovú schránku a sledovať aktualizácie na webovej stránke školy.

             

             

             

             

             

             

            Vypracovala 2.9.2020 riaditeľka školy

             

            PhDr. Andrea Olejníková

          • COVID - 19

          • 20. 4. 2020
          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            V súvislosti s aktuálnym vývojom situácie prijalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR viaceré opatrenia na zabránenie šírenia nákazy novým koronavírusom. Jedným z nich je aj nové usmernenie pre školy a školské zariadenia, ktoré nájdete na tomto linku https://www.minedu.sk/opatrenia-ministerstva-skolstva-pisomne-maturity-su-zrusene/

             To najdôležitejšie vyberáme:

            • Prerušenie vyučovania – do odvolania
            • Externá časť a písomná forma internej časti – zrušené
            •  Interná maturita – termín – do 30. júna, podľa vývoja situácie
            • Prihlášky na SŠ – do 15. mája, bez potvrdenia lekára
            •  Talentové skúšky a riadne prijímacie skúšky – v termíne do 30. júna, podľa vývoja situácie

            Zároveň je dôležité zdôrazniť, že toto  obdobie prerušenia vyučovania nie je obdobím školských prázdnin, ale ide o osobitný režim preventívnych opatrení na predchádzanie šírenia ochorenia COVID-19.
            1. Dovoľujeme si Vás informovať a požiadať, aby ste ako zákonní zástupcovia žiaka, zabezpečili vzdelávanie Vášho dieťaťa (aj plnoletého), odkontrolovali plnenie jeho úloh.
            2. Vzdelávanie sa kontroluje spätnou väzbou = komunikáciou s vyučujúcim (zaslaním vypracovanej úlohy, vypracovaním online testu a podobne) podľa ich  pokynov.

            Dávame vám do pozornosti webovskú stránku www.ucimenadialku.sk, kde nájdu učitelia, žiaci, ale aj rodičia materiály na digitálne vzdelávanie a ďalšie dôležité informácie.
            Nájdete tu tiež informácie o všetkých dôležitých termínoch.

            O ďalšom vývoji situácie a konkrétnych termínoch Vás budeme bezodkladne informovať.

            Vážení rodičia, milí žiaci!

            V súvislosti s aktuálnym vývojom situácie prijalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR viaceré opatrenia na zabránenie šírenia nákazy novým koronavírusom. Jedným z nich je aj nové usmernenie pre školy a školské zariadenia, ktoré nájdete na tomto linku https://www.minedu.sk/opatrenia-ministerstva-skolstva-pisomne-maturity-su-zrusene/

             To najdôležitejšie vyberáme:

            • Prerušenie vyučovania – do odvolania
            • Externá časť a písomná forma internej časti – zrušené
            •  Interná maturita – termín – do 30. júna, podľa vývoja situácie
            • Prihlášky na SŠ – do 15. mája, bez potvrdenia lekára
            •  Talentové skúšky a riadne prijímacie skúšky – v termíne do 30. júna, podľa vývoja situácie

            Zároveň je dôležité zdôrazniť, že toto  obdobie prerušenia vyučovania nie je obdobím školských prázdnin, ale ide o osobitný režim preventívnych opatrení na predchádzanie šírenia ochorenia COVID-19.1. Dovoľujeme si Vás informovať a požiadať, aby ste ako zákonní zástupcovia žiaka, zabezpečili vzdelávanie Vášho dieťaťa (aj plnoletého), odkontrolovali plnenie jeho úloh.2. Vzdelávanie sa kontroluje spätnou väzbou = komunikáciou s vyučujúcim (zaslaním vypracovanej úlohy, vypracovaním online testu a podobne) podľa ich  pokynov.

            Dávame vám do pozornosti webovskú stránku www.ucimenadialku.sk, kde nájdu učitelia, žiaci, ale aj rodičia materiály na digitálne vzdelávanie a ďalšie dôležité informácie.Nájdete tu tiež informácie o všetkých dôležitých termínoch.

            O ďalšom vývoji situácie a konkrétnych termínoch Vás budeme bezodkladne informovať.